VIKTIGT!

Den här texten kommer att handla om hur just du kan UNDVIKA ett överfall. Många vet inte hur man ska göra i svåra situationer då de flesta tror att de är chanslösa. Men det finns tips på hur du skall göra. Alla borde läsa denna text, den kan rädda liv!


En grupp med våldtäktsmän blev intervjuade i ett fängelse och de frågades vad just de sökte efter i ett offer. Här ett lite intressant fakta:

1) Det första som dessa män kollar efter i ett offer, är frisyren.
Det är mest sannolikt att de går efter en kvinna med hästsvans eller annat uppsatt hår som flätor eftersom att det är väldigt lätt att slita åt sig. Utsläppt långt hår är också något som många söker efter hos ett offer. Det är mest ovanligt att väldigt korthåriga kvinnor blir utsatta för överfall.

2) Det andra är klädseln. De vill gärna ha något som går att ta bort snabbt.

3) Om du visar något som helst motstånd, sa de flesta män att de skulle ge upp eftersom att det är väldigt tidskrävande.

4) De sa att de aldrig skulle välja en kvinna med paraply eller liknande eftersom att det är lätt att bli stucken av på håll av kvinnan.

5) Om du ser att någon kommer emot dig, håll ut dina händer mot gärningsmannen och skrik STOP eller STANNA! Så högt du bara kan. Många av våldtäktsmännen berättade att de oftast inte är villiga att ge sig på någon som visar att hon är redo att kämpa emot. Kom ihåg; de letar efter ett LÄTT offer.

6) Om du har pepparspray eller annat som kan svida i ögonen, skrik då att du har pepparspray. Även om detta är förbjudet att ha i Sverige utan vapenlicens så kan hårspray också vara något som du kan hota med.

7) Om någon tar tag i dig och du inte är särskilt starkt, gäller det att överlista dem. Om du är fasthållen i midjan bakifrån, nyp personen i skinnet som är mellan armhålan och armbågen eller på inre låret där huden är som tunnast, HÅRT. Prova på dig själv att nypa. Det gör ont, eller hur?

8) Det som du ska tänka på, är att män är väldigt känsliga mellan benen. Så därför om du blir attackerad, sikta mot deras skrev och sparka så hårt som du bara kan. Många tror kanske att detta endast gör mannen argare, men som sagt så vill de inte ha någon som kämpar emot.

9) Om gärningsmannen kommer mot dig och håller upp händerna, ta då tag i hans två första fingrar och bryt så mycket som du bara kan bakåt. Detta gör också superont och var aldrig rädd att ta i för mycket.

10) Kom ihåg! Lita alltid på dina instinkter. Ta någon med dig om du ska någonstans, och var aldrig rädd att känna dig ”fånigt” paranoid. Om du anar något underligt beteende från någon läskig typ, tänk inte bara bort det, utan följ magkänslan och gå därifrån. Det kanske känns lite dumt just då, men hur dumt skulle det inte vara om personer verkligen var en våldtäktsman?



SIST MEN INTE MINST, KOM IHÅG DETTA..

Det är aldrig för dumt att vara på den säkra sidan i denna galna värld. Många tycker att vi kvinnor inte ska behöva kunna detta, vilket är helt rätt. Men samtidigt kan vi inte ändra på andra, utan vi måste tyvärr anpassa oss och göra det bästa utav situationen.




1. Tips från Tae Kwon Do: Din armbåge är den starkaste punkten på din kropp. Var inte rädd för att använda den om du är nära nog i farliga situationer.

2. Om en rånare ber om din börs eller väska, GE DEN INTE TILL HAN/HON. Kasta istället iväg den ifrån dig och spring som en tok därifrån! Chansen att han är mer intresserad i dina ägodelar än dig, och väljer då att springa efter din mobil eller vad du nu äger.

3. Om du någonsin skulle bli inkastad i ett bagageutrymme, sparka då sönder bakljusen på bilen ifrån och stick ut din arm och vifta. Föraren kommer inte att se detta, men folk på gatan kan. Detta har faktiskt räddat liv.

4. Kvinnor har en tendens att sätta sig i bilen och kanske skriva ner något, sitta vid mobilen eller liknande just efter att ha varit på stan. GÖR INTE DETTA. Gärningsmannen kan ha spanat in dig, och när du då sitter helt still i en olåst bil med tankarna på något helt annat, kan han/hon slå till. När du sätter dig i bilen därför, åk genast därifrån.

5. Några saker att lära sig om du har en bil som står parkerad i ett parkeringshus.
a) Var uppmärksam. Det kan vara någon som har gömt sig I DIN BIL eller bakom den. Kolla därför alltid innan du sätter dig i ett fordon. Även när du ska åka taxi.
b) Om din bil är parkerad bredvid en skåpbil, kliv då in i din bil från passagerarsätet. Många seriemördare attackerar deras offer genom att dra in dem i sin bil när offret ska kliva in sin egen bil.
c) Kolla alltid i bilen som är parkerad bredvid din bil på sidan där föraren sitter. Om en ensam man sitter där helt stilla, så är det bäst att du går därifrån och frågar en säkerhetsvakt eller polis om hjälp eller att den personen kan följa dig tillbaka till bilen. Kanske fånigt, men kom ihåg, bättre paranoid än död.

6. Ta ALLTID hissen istället för trappor. Trappor är hemska och lätta ställen för dig att bli överfallen på.

7. Om gärningsmannen har ett vapen och du inte är under hans kontroll, SPRING! Chansen att bli träffad på ett dödligt ställe av kroppen, är inte speciellt stor. 4 av 100 gånger är chansen att bli träffad om du springer. Och om du blir träffad, är skottet nästan aldrig dödligt.

8. Som kvinnor, försöker många att vara sympatetiska. VAR INTE DET. Det kan leda till våldtäkt, eller mord. Ted Bundy var en seriemördare. Han hade ett bra utseende, var väldigt trevlig och var alltid artig mot kvinnor som han senare begick brott mot. Ofta gick han med en käpp och frågade sina offer om ”hjälp i bilen”, vilket slutade med att han kidnappade dem.

9. Om du anar att någon följer efter dig eller spanar in dig, kolla dem i ögonen och fråga något som "visst är det ett fint väder idag?" eller liknande. Detta göra att mannen förlorar intresse för dig då du har fått en bra titt på hans ansikte.
 
Hälsningar Mariika

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback